Povijest

Aktivnost Kluba vrlo je bogata od početka njegova djelovanja u skijaškom športskom životu, od dana osnivanja 20. studenoga 1918. godine. Dugi niz godina Klub se nalazio u vrhu skijaških ostvarenja u Hrvatskoj i bivšoj državi (SFRJ) zahvaljujući dobro organiziranom stručnom radu kroz Cicibansku školu skijanja za djecu od 5 do 10 godina koja polaze osnovnu školu skijanja i osnove natjecateljske škole skijanja.

Klupska natjecateljska momčad sudjelovala je na lokalnim, državnim, međunarodnim kup i memorijalnim natjecanjima osvojivši pritom više od 500 medalja te Elanov pokal (pokal klubova SFRJ) šest godina za redom. Ostvarivanjem značajnih rezultata pojedini su članovi natjecateljske momčadi uvršteni u gradsku i državnu reprezentaciju. Klub se pojavljivao i kao organizator međunarodnih, državnih i gradskih natjecanja od kojih posebno izdvajamo: FIS-natjecanje za žene 1986. godine, Omladinsko prvenstvo bivše države, Herucov memorijal i ostala natjecanja.

Nakon osnivanja neovisne države Hrvatske Ski klub Zagreb piše najljepšu povijest. Iako pogođeni Domovinskim ratom nastavljamo s uspješnim radom i vrhunskim rezultatima. Niz godina klub je bio prvak Hrvatske, a natjecateljska momčad ostvaruje velike rezultate i na međunarodnim natjecanjima u dječjim i juniorskim kategorijama. Većina naših natjecatelja postaju članovima državne reprezentacije. Dolaskom “Zlatnog doba” skijanja u Hrvatskoj možemo se pohvaliti vrhunskim rezultatima među kojima s ponosom ističemo olimpijske medalje i kristalne globuse naših članova Janice i Ivice Kostelić. Njihovi rezultati omogučili su razvoj skijanja u Hrvatskoj i podigli skijaški sport na visoki nivo. Uzor su svim našim mladim natjecateljima koji sanjaju da će jednog dana krenuti njihovim putem.